Το να εκθέτουμε το παρελθόν μας προστατευμένο σε γυάλινη προθήκη του μουσείου είναι αρκετό για να μάθουμε από αυτό, να χτίσουμε σε αυτό και να δημιουργήσουμε κάτι νέο; Πώς μπορούμε να κάνουμε μια ουσιαστική χρήση του παρελθόντος μας στη σύγχρονη ζωή; Η τέχνη μπορεί να προσφέρει μια απάντηση σε αυτό. Η τέχνη μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας αγωγός μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος, μπορεί να επιτρέψει στο παρελθόν να επικοινωνήσει και να μιλήσει μέσα από το «ζωντανό αντικείμενο»: το έργο τέχνης. 

 

Ως εικαστικός, ο στόχος της Στέλλας δεν είναι να αντιγράψει την αρχαία τέχνη, αλλά να την αναδημιουργήσει και να την μεταμορφώσει σε κάτι νέο, μια νέα τέχνη που θα απευθύνει στο σύγρονο κοινό που κατέχει εντελώς διαφορετικές αξίες και πιστεύω. Με τη δημιουργία μιας νέας μορφής τέχνης και προσφέροντας στο παρελθόν μια νέα αξία, η Στέλλα το επανεφέρει πίσω στη δημόσια ζωή.

 

Το έργο της Στέλλας εξερευνά, επαναφέρει και αναδημιουργεί την διάθεση και αισθητικές αξίες που εντοπίζονται στο Κυπρο-Αρχαϊκή τέχνη και δημιουργεί μια νέα εμπειρία για τον σύγχρονο θεατή. Διερευνά επίσης τις κοινές βασικές αρχές και παραλληλισμούς της αρχαίας τέχνης με την παιδική τέχνη και την έννοια του παιχνιδιού. Το έργο της Στέλλας συγκεντρώνει τα ουσιώδη στοιχεία που εντοπίζονται στην αρχαϊκή και στην τέχνη των παιδιών, όπως τη ζωντάνια, την αισθητική, την παιχνιδιάρικη διάθεση και χιούμορ, την γραφικότητα, την διακόσμηση και ζωηρά χρώματα.

Reviving the Archaic

  • Instagram
  • Facebook

Photos and text copyright © Stella Karageorgi. Contents cannot be used without written permission from the artist.  All rights reserved 2013.

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • YouTube Basic Black