ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ/ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Θέματα

Εικαστικά:

  • Εξερευνώντας το παρελθόν και την κληρονομιά μέσα από την τέχνη            Εισαγωγή σε βασικές μεθόδους και έννοιες σχετικά με το πώς να διερευνήσετε το παρελθόν μέσων της εικαστικής έκφρασης. Ο σκοπός δεν είναι να  αντιγράψουμε, αλλά να αναδημιουργήσουμε εκ νέου και να χρησιμοποιήσουμε το παρελθόν ως σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του προσωπικού σας καλλιτεχνικού ύφους και έκφρασης. Θα σας μεταφέρω σε ένα ταξίδι μέσα από τη δική μου καλλιτεχνική ανάπτυξη, καθώς και της ιστορία της τέχνης για να διερευνήσουμε τις προσεγγίσεις άλλων καλλιτέχνών, σύγχρονων και μη,  όπως ο Πικάσο, ο Henry Moore, ο Grayson Perry και πολλοί άλλοι, που έχουν χρησιμοποιησεί το παρελθόν ως σημείο αναφοράς για το δημιουργικό τους έργο. Στην μορφή εργαστηρίου οι συμμετέχοντες  θα καθοδηγηθούν  πρακτικά στη μελέτη ενός θέματος του ενδιαφέροντος τους.

 

Τέχνη και  Επιχείρηση:

  • Πώς να προωθήσετε την τέχνη σας: Σε αυτούς τους καιρούς της αλλαγής, οι καλλιτέχνες πρέπει να αναπτύξουν μια αυτόνομη δυναμική στάση για να προωθήσουν το έργο τους. Συμβουλές για το πώς να γίνετε αυτάρκεις και καλλιτέχνης σε πλήρη απασχόληση. Πώς να χρησιμοποιήσετε τα social media και να διαχειριστείτε τη ζωή σας ως καλλιτέχνης με παρουσία στο διαδίκτυο, πώς να είστε καινοτόμοι και να χρησιμοποιήσετε τις προσωπικές σας δεξιότητες για μια μοναδική καλλιτεχνική παρουσία και  προσφορά, πώς να ξεκινήσετε την δική σας επιχείρηση και να μετατρέψετε το πάθος σας σε πλήρη απασχόληση, πώς να ξεπεράσετε τα μπλοκαρίσματα και να απολαύσετε την ικανοποίηση  μιας δημιουργικής παραγωγικότητας.

 

Lecture at Palia Elektriki Cutural Center, Paphos, Cyprus, Oct. 2013

ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ με έμφαση στην αρχαία Κυπριακή τέχνη 

 

Για να κλείσετε έργαστήριο ή διάλεξη παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου 
 
Lectures usually last around 45-50 minutes with an extra 30 minutes or more of Q&A discussion, but can be adapted to fit the size and format of your event.

 

Day-Long Workshops

I am also available for day-long workshops.

 

Rates and availability

Speaking fees vary depending on your requirements.

 

Please use the contact form below to drop me a message

Η Στέλλα οργανώνει και εκτελεί εικαστικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες σε διάφορες τοποθεσίες συγκεκριμένα σε μουσεία, σχολεία, πανεπιστήμια και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια έχουν σκοπό να προωθήσουν την καλλιτεχνική ανάπτυξη και χρησιμοποιούν την τέχνη ως εργαλείο μάθησης για την ενίσχυση της ιστορικής γνώσης μέσω τηςεικαστικής εξερεύνησης και αναψυχής.

 

Ανάλογα με το χώρο, το κάθε εργαστήριο εστιάζεται σε συγκεκριμένο θέμα, δομή και δημιουργικές μεθόδους που εξυπηρετούν το σκοπό της εκδήλωσης.

                                                                  

                                                                   

 

 

• Σε περιβάλλον τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όπως πανεπιστημιακά ιδρύματα, τα εργαστήρια επικεντρώνονται στην εισαγωγή και ανάπτυξη των δημιουργικών ερευνητικών δεξιοτήτων και την ενίσχυση της κριτικής σκέψης προς την κληρονομιά μέσα από τη θεωρία και την πρακτική. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τη δική τους κατανόηση και ερμηνεία του παρελθόντος μέσα από δημιουργικές μεθόδους.

 

Οι δημιουργικές μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε όλα τα παραπάνω εργαστήρια είναι στη μορφή της ζωγραφική, κολάζ, κεραμικής, ψηφιακά μέσα και την δημιουργική γραφή. Τα παιδιά ενθαρρύνονται να δημιουργήσουν παιχνίδια.

 

 

 

 

 

 

 

•Σε χώρους μουσείων, τα εργαστήρια επικεντρώνονται στις συλλογές του μουσείου. Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης εμπνευσμένα από επιλεγμένα εκθέματα της συλλογής. Αυτό βοηθά στην κατανόηση της αισθητική και ιστορική αξίας των αρχαίων αντικειμένων  μέσα από την καλλιτεχνική εξερεύνηση και αναψυχή.

 

• Σε σχολικό περιβάλλον, τα εργαστήρια σχεδιάζονται σε σχέση με το τρέχον σχολικό πρόγραμμα και επικεντρώνονται στην μελέτη των σημαντικών ιστορικών στιγμών και αντικειμένων στην κυπριακή ιστορία μέσα από νέες εικαστικές μεθόδους.

 

Reviving the Archaic

  • Instagram
  • Facebook

Photos and text copyright © Stella Karageorgi. Contents cannot be used without written permission from the artist.  All rights reserved 2013.

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
  • YouTube Basic Black